Ambassadeur

Welkom bij de Ambassadeur van Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.

Sinds 2010 is het Ambassadeurschap in het leven geroepen. Waarom zult u wellicht denken?
Het hoofddoel van de Stichting Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding is om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Met dat geld adopteert de stichting iedere vier jaar een nieuw onderzoeksproject tegen kanker. Onze ambassadeurs staan voor Bergh in het Zadel, zij zijn onmisbaar. Want mede dankzij hen kan Bergh in het Zadel onderzoeksprojecten op de lange termijn financieren.

Onderzoek doen kost tijd, vaak meerdere jaren en het is duur. Het project dat Bergh in het Zadel voor de huidige periode samen met KWF heeft uitgekozen, is het onderzoek naar Therapie-resistentie acute leukemie bij kinderen. Door een fout in het IKZF1-gen komt bij ongeveer 15 procent van de kinderen met acute lymfatische leukemie (ALL) de ziekte terug. Dit zijn de hoog risicopatiënten. Projectleiders dr. Frank van Leeuwen van het Radboudumc in Nijmegen en dr. Roland Kuiper van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht onderzoeken met hun team, of een nieuwe combinatie van medicijnen beter werkt. Bergh in het Zadel stelt voor dit vierjarig onderzoek € 500.000 ter beschikking.

Het digitale magazine de Ambassadeur van Bergh in het Zadel geeft u een volledig inzicht in ons werk. Onze ambassadeurs stellen ons mede in staat om onze droom te realiseren: kanker te bestrijden, want het houdt niet op bij de grenzen van de gemeente Montferland!

Laat het een ziekte worden die wij allen gaan overleven!

Wij waarderen het zeer als u de stichting een warm hart zou willen toe dragen en verwelkomen u dan ook graag als nieuwe Ambassadeur.

Hieronder vindt u de jubileum editie van Ambassadeur Magazine. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

 • 07-11-2020Jubileumnummer Ambassadeur staat online

  Trots presenteren wij de 10e editie (122 pagina’s) van de Ambassadeur. We vieren dit jaar: 30 jaar Bergh in het Zadel 20 jaar Golfdag Bergh 10 jaar de Ambassadeur In dit jubileumnummer mooie interviews, gesprekken met artsen & onderzoekers en achtergrondverhalen over Berg…

  Lees meer »
 • 27-09-2020Ambassadeur Kremer viert 55-jarig bestaan

  Ambassadeur van Bergh in het Zadel Kremer: van kelder in Zeddam tot wereldspeler in de installatietechniek…

  Lees meer »
 • 27-04-2020Rijn Mijdema overleden

  Op woensdag 22 april is Rijn Mijdema, ambassadeur van Bergh in het Zadel aan kanker overleden. Hij werd slechts 55 jaar. Rijn heeft achter de schermen veel voor onze stichting betekend. Ook was hij oprichter en directeur van Kinder Service Hotels (KSH) en richtte hij het Daphne V…

  Lees meer »