Ambassadeur Kremer viert 55-jarig bestaan

27-09-2020

Voor de hoofdingang aan de Ulenpasweg in ’s-Heerenberg prijkt een boog met rode en witte ballonnen, in de bezoekersruimte hangen twee niet te missen zilveren vijven statig naast elkaar en in het kantoor van de directie staan de vruchtengebakjes op tafel. Het is duidelijk, het is feest bij Kremer.

Iedere ’s-Heerenbergenaar kent wel het moderne pand met de fonteinvijver aan de rotonde waar de Immenhorst en de Ulenpasweg elkaar kruisen. Maar niet iedereen kent de rijke geschiedenis van het bedrijf, die op 15 september 1965 begon.

Eigenlijk al drie jaar eerder, want Willy Kremer startte in 1962 als onder-onder-aannemer in de elektrotechniek. Maar in 1965 kreeg hij de schriftelijke landelijke erkenning voor ‘Willy Kremer Elektrotechnisch Installatiebedrijf’, in de kippenschuur van zijn ouders aan de Wehlseweg in Dichteren.

Kelder
Richard Kremer nam de zaak in 2000 over. Toch komt Willy nog steeds graag binnen in het Kremerpand aan de Ulenpasweg. Had Willy Kremer toentertijd kunnen bedenken dat zijn bedrijf 55 jaar later op een terrein van 15.000 vierkante meter zou zitten en 180 medewerkers, 40 inleners en nog vele stagiairs zou tellen?

“Ik wilde gewoon goed werk leveren en nam de mensen aan die ik daarvoor nodig had. Ik dacht dat ik tot m’n pensioen in de kelder in Zeddam zou zitten.”

Halverwege de jaren 70 kwam Kremer naar de Ambachtstraat in ’s-Heerenberg. In 2009 verhuisde Kremer naar nieuwbouw aan de Ulenpasweg. Maar ’15 september’ werd nooit vergeten.

Een echt familiebedrijf
Inmiddels is Kremer een grote speler. Het bedrijf heeft de divisies Elektrotechniek, ICT en Industriële automatisering en houdt zich daarnaast bezig met duurzame technologie als zonnepanelen en energiemanagement. Klanten van Kremer vind je tegenwoordig over de hele wereld, maar het bedrijf is toch een echt familiebedrijf gebleven.

Directielid Geno Mijnen, die geen familie is, maar al wel sinds zijn eigen stagetijd bij Kremer werkt, beaamt dit: “Van klanten krijgen we terug dat ze het werken met ons als prettig en betrokken ervaren. Het geeft iedereen veel rust om met een familiebedrijf met een lange historie zaken te doen.”

Richard Kremer vult aan: “Het zit ‘m vaak in aandacht. Aandacht voor kleine dingen. Kijk om je heen, alles is hier glas, open en transparant. Iedereen kan hier naar binnen lopen, vanaf de jongste stagiair. Transparantie is een van de dingen waarmee we groot zijn geworden.”