Golfseizoen weer begonnen

28-08-2021

Op golfbaan ’t Zelle in Hengelo is woensdag 25 augustus het golfseizoen van Bergh in het Zadel weer begonnen. Ruim tachtig deelnemers probeerden voor het eerst sinds maanden weer hun balletje zo snel mogelijk in de hole te slaan. Dit jaar gaat het om twee toernooidagen, die in Hengelo van 25 augustus en die van – en dat is een primeur – 23 september op de Rosendaelsche Golfbaan in Rosendaal bij Arnhem. De golfdag in Rosendaal is nu al vol geboekt. Vanaf volgend jaar zullen weer vier dagen georganiseerd worden, waaronder één in samenwerking met de Rotaryclub.

Organisator Gerard Hendriksen had, samen met zijn mensen, een prachtige dag uitgekozen die bijgewoond werd door Dr. Seb van Heesch. Hij kwam vertellen over het goede doel van dit jaar, namelijk het onderzoek naar ‘de rol van niet-eerder ontdekte micro-eiwitten in kinderkanker'. ,,Iedere cel van het menselijk lichaam bevat duizenden verschillende eiwitten, de moleculaire machines die leven mogelijk maken. Eiwitten bepalen of een cel zich volgens de regels vermeningvuldigt of onverhoopt gaat delen en de basis legt voor kanker,’’ aldus onderzoeker Dr. Van Heesch, die uit Berlijn weggehaald werd om leiding te geven aan een groep van voorlopig zes onderzoekers in het Maximacentrum in Utrecht. Hun hoofddoel is het beter leren kennen van kinderkanker en het genezen ervan met minder bijwerkingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van immuuntherapie dat grote voordelen heeft ten opzichte van chemo.

Concreet gezien draagt het project van de ‘Van Heesch Groep’, zoals de onderzoeksgroep van Seb van Heesch inmiddels in de volksmond wordt genoemd, bij aan het in kaart brengen en beter begrijpen van nieuwe micro-eiwitten die in kinderkanker geproduceerd worden .

De golfers en andere aanwezigen luisterden vol aandacht naar het betoog van de onderzoeker. Ook Theo Mijnen, voorzitter van Bergh in het Zadel wist met zijn uitleg over het nieuwe logo van Bergh in het Zadel alle aandacht op zich te vestigen. Het door Miriam Lems ontworpen logo dat in Hengelo voor het eerst werd gepresenteerd en voor het eerst op de truitjes prijkt, geeft de eenheid weer tussen de dertig jaren fietsen, de twintig jaren golfen en het tienjarig bestaan van de Ambassadeurs, allemaal acties om het kankeronderzoek te ondersteunen.

De hoofdactiviteit van de golfdag bleef die zaterdag natuurlijk het golfen op het prachtige golfcomplex van ’t Zelle in het schitterende Achterhoekse coulisselandschap. De 18 holes van de wedstrijdbaan van ’t Zelle en de 9 holes van de par 3 baan vormden voor de deelnemers voldoende uitdaging om er een schitterende wedstrijd van te maken. Onderweg werden de deelnemers vargast op een versnapering door Monic en Jeannie die op een golfkarretje langs de verschillende holes rondreden.

Na afloop werden de deelnemers getrakteerd op een pima warm buffet, waarna de prijsuitreiking plaats vond.

De uitslagen luidden als volgt:
Heren:
1. Pim Kalfs 53
2. Bert Spenkelink 35
3. Erik Heijink 33/20
Dames:
1. Ina de Ruiter 34
2. Petra Lubbers 28
Tweary hole 17: Dick Snippe, 3,5 cm
Tweary hole 5: Ron Hell 0,35 cm (heren) & Anny Plageman 1, 20 (dames)