Geen Habru Duivendag wél Duivenveiling

23-12-2020

Ook de Habru Duivendag is het slachtoffer geworden van de Coronacrisis. Wel gaat de internationale duivenveiling door. Hierdoor blijft de schade voor Bergh in het Zadel nog enigszins beperkt. Dat is te danken aan directeur Hans Bruns van Habru Duivensportproducten, die het voor elkaar kreeg om ook dit jaar weer een sensationele online topduivenveiling te organiseren ten bate van Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.

Goed bespraakt als hij is, heeft Hans van topsportliefhebbers uit half Europa 50 topduiven voor de veiling los weten te krijgen, die in de periode van 9 tot en met 23 januari a.s. geveild zullen worden. Het zijn van topfokkers uit ondermeer Nederland, Belgie, Frankrijk, Ierland en Italie. De veiling begint op 9 januari a.s. om 20.00 uur en duurt tot 23 januari om 20.00 uur via www.gps-auctions.com.

Een duif of bon schenken was de vraag die Hans Bruns aan de topfokkers voorlegde met als goede doel Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Iedereen zei volmondig ‘ja’ hetgeen resulteert in weer een geweldige veiling in januari. De opbrengst van de vorige veiling was fenomenaal. Maar liefst € 22.500 kon de penningmeester van Bergh in het Zadel noteren en kon aan het Maximacentrum in Utrecht beschikbaar worden gesteld.